Vivaz
Communiceren kun je leren
Communiceren kun je leren
By: Caroline Verhees, Categories: Communicatie, 0 comments

De afgelopen week heb ik een soort van vakantie gehouden. Weliswaar elke dag wat gewerkt, maar toch op een lager pitje. Dat geeft weer ruimte om na te denken en vooral…te focussen. Want, alhoewel ik over het algemeen wordt gezien als de ‘regelneef die het wel even organiseert’ heb ook ik een specifieke missie, jawel!

Die missie is ontstaan na jarenlange ervaring als ‘loonslaaf’ bij verschillende bedrijven en situaties waar ik in belandde toen ik ‘op locatie’ bedrijven ondersteunde. Namelijk: 80% van de irritaties, slechtlopende afdelingen, moeizame klantcontacten en slechte PR wordt veroorzaakt door verkeerde communicatie. Met nadruk op verkeerde, want slechte communicatie bestaat eigenlijk niet. Alleen, wat is goed voor wie/welke organisatie?

En daar heb je mijn missie: bedrijven helpen effectiever te communiceren, met als gevolg besparing van tijd en geld en daardoor verhoging van de omzet. Zo, dat is een boude uitspraak…Maar wel een waar ik van overtuigd ben en die zich ook al heeft bewezen bij mijn opdrachtgevers.

De mogelijkheden om te communiceren zijn tegenwoordig grenzeloos. Maar voordat je je als bedrijf stort in intranet, nieuwsbrief, Twitter of een van de andere fantastische communicatiemogelijkheden, is het belangrijk te weten wat je wilt bereiken. En daar ligt nou juist mijn uitdaging!

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.