Vivaz
Effectief communiceren?
Effectief communiceren?
By: Caroline Verhees, Categories: Communicatie, 0 comments

goudvisAls men mij vraagt wat ik ‘doe’ dan zeg ik dat ik organisaties help effectiever te communiceren…en dan krijg ik vaak een wazige blik.

 

Hm, mijn elevator pitch moet dus wat worden ‘aangescherpt’ zullen we maar zeggen.

 

Zo’n wazige blik van iemand die me recent de vraag stelde, was voor mij aanleiding voor deze blogpost. Het wordt tijd dat ik uitleg wat ik bedoel met effectieve communicatie.

 

Effectief communiceren betekent simpelweg de juiste doelgroep met de juiste communicatiemiddelen en de juiste inhoud bereiken, tegen evenredige kosten en inspanning.

 

Heb je m?

 

Dus:

Je wilt dat de boodschap – het verhaal over jouw product / dienst / overtuiging / ‘vul in’ – bij de juiste mensen terecht komt. En dat ze reageren door de actie te ondernemen die jij voor ogen hebt: het product of de dienst kopen / bellen om lid te worden / ….

Dat gebeurt alleen als deze mensen, deze doelgroep, zich aangesproken voelt door jouw ‘verhaal’ (lees: advertentie/social media post / gesprek / …). Wat betekent dat het verhaal zodanig verwoord moet zijn dat die specifieke groep mensen de boodschap begrijpt en dus de gewenste actie kan ondernemen.

Vervolgens kunnen ze zich pas aangesproken voelen als ze het bericht hebben ontvangen. En daar komen de juiste kanalen om de hoek kijken; de middelen waarmee je jouw verhaal verspreidt.

 

Dat is alles.

 

Weten hoe jij met jouw bedrijf effectief kunt communiceren en dus tijd en geld kunt besparen? Bel me voor een kennismaking.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.