Vivaz
Preziteren en de kracht van twitter

Drie maanden geleden riep ik spontaan dat ik tijdens een Open Coffee in Beuningen wel ‘even’ wat zou vertellen over communicatie en social media.

Dat heb ik geweten, want kort iets vertellen over zo’n breed onderwerp valt niet mee. Twee weken geleden was mijn verhaal toch compleet en binnen de tijd en ging ik aan de slag met #prezi. In mijn opluchting dat ik wist wat de rode draad moest worden, twitterde ik hierover. En kreeg ik een reactie, waarvan ik nooit had kunnen vermoeden dat het uiteindelijk een prachtig voorbeeld van de kracht van twitter zou aantonen…

Op mijn tweet reageerde @FrogjumpMarcel  dat hij de prezi graag wilde zien. Na het bekijken van zijn bio – prezispecialist – en een bezoekje aan zijn website twitterde ik terug dat de prezi nog niet klaar was en dat ik ook dan nog twijfelde of ik deze aan hem zou willen laten zien, verwijzend naar de prachtige prezi’s op zijn website. ‘Maakt niet uit, stuur me een linkje als ie klaar is, misschien kan ik je nog wat tips geven’ was zijn antwoord.

Anderhalve week en 3 prezi’s later was ik redelijk wanhopig. Het was hét nog steeds niet en ik werd hoe langer hoe zenuwachtiger. Mijn verhaal was klaar, maar de ondersteuning met beelden wilde maar niet vlotten… Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde @FrogjumpMarcel 48 uur voor D-day in DM een link van mijn prezi. Een kwartier later kreeg ik een bericht, een link…en verscheen het begin van mijn uiteindelijke prezi op mijn laptopscherm. Met slechts enkele opmerkingen van mij had ik een dag later een volledige downloadable prezi in mijn bezit.

De kracht van @FrogjumpMarcel? Behalve uitgebreide grafische en technische kennis, het vermogen in te schatten wat ‘de klant’ wil bereiken. Zonder deze ooit gezien te hebben. Tijdens de finishing touch vroeg ik hem dan ook zijn logo ergens in mijn prezi te plaatsen, als voorbeeld van de kracht van twitter en als dank voor zijn hulp. Tijdens hetzelfde proces realiseerde ik me dat ik over twee maanden een ander onderwerp een presentatie geef bij dezelfde Open Coffee. Gevolg: binnenkort reis ik af naar Utrecht om kennis te maken met @Frogjump en te bespreken wat hij voor mij zou kunnen betekenen. En wellicht voor mijn klanten in de toekomst. Twitter, ook voor promotie en klantwerving…

1 Comment

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.