Vivaz
Authentiek
Authentiek
By: Caroline Verhees, Categories: Communicatie,Wat mij bezighoudt, 2 comments

2015-05-01 jumpVanmorgen las ik een interview met Marnix Pauwels. Marnix – copywriter en mede-eigenaar van een reclamebureau in Amsterdam – heeft een pittig leven achter de rug. Eerlijk gezegd volg ik hem op Twitter al een tijdje met gemengde gevoelens. De reden dat ik hem toch blijf volgen is het gevoel dat het wel allemaal echt is, wat ik lees.

 

Vanmorgen kwam via feedly het interview voorbij. En ik was stil.

 

En realiseerde me daarna hoezeer ik eigenlijk mensen bewonder die persoonlijk zijn in hun blog (@elja1op1 is er ook zo een, vólgen die dame). En hoezeer ik dat vermijd. Omdat…

 

Tja, waarom eigenlijk?

 

Volgens mij sta ik in mijn omgeving bekend als authentiek (voor zover je dat volledig kunt zijn). Mijn gezicht spreekt boekdelen, daar kan ik niets aan doen. Ik ben niet goed in ongemeend aardig doen, maar ben wel ‘gemakkelijk in de omgang. Maak snel contact en zit niet verlegen om een babbel, wat vooral te maken heeft met mijn oprechte interesse in mensen en wat hen beweegt.

 

En toch, als ik schrijf, word ik formeel. Weeg ik elk woord af. ‘Kan dat wel?’ ‘Hoe zou een potentiële klant mij inschatten als hij dit leest?’ ‘Wie zit er nou te wachten op mijn persoonlijke hersenspinsels?’

 

Vanmorgen realiseerde ik me dat ik met die gedachten mijn grootste geloof weerspreek: je krijgt de klanten die je verdient. En ik wil heel graag klanten die eerlijk zijn, open over wat hen bezighoudt, authentiek….

 

Dank @MarnixAmsterdam!

2 Comments

  • Misschien komt het doordat het ineens op ‘papier’ moet; online. Het zijn je eigen gedachten; geschreven woorden. Het STAAT er ineens. In een gesprek vervliegen sommige woorden, kun je verhullen met een lach of een grapje. Hoewel je, als je goed leert persoonlijk en zakelijk te schrijven, deze twee te mengen. Want dat kan.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.