Vivaz
To tweet or not to tweet?
To tweet or not to tweet?
By: Caroline Verhees, Categories: Communicatie, 1 comment

Voor mij geen vraag meer, maar voor velen schijnbaar nog wel. Ik moet bekennen, al in 2008 heb ik een twitteraccount aangemaakt en er vervolgens niets meer mee gedaan. Totdat ik in 2009 een zeer inspirerende bijeenkomst van Syntens bijwoonde, de Krachtcentrale. Mensen als Jojanneke vd Bosch en Nils Roemen hebben me daar geïnspireerd en direct na de bijeenkomst heb ik mijn Twitteraccount afgestoft en ben ik mensen gaan volgen.

Nog steeds leer ik elke dag bij en lees ik me suf om zoveel mogelijk praktische tips tot me te nemen. En zo is Twitter langzamerhand een bijna verslavende vorm van communicatie voor me geworden.

Veel mensen in mijn omgeving snappen er niets van en ongetwijfeld ben ik niet de enige die regelmatig hoort ‘wie vindt het nou interessant om te horen wanneer ik naar het toilet ga’ of opmerkingen van gelijke strekking. Tot een paar weken geleden haalde ik mijn schouders op bij dit soort opmerkingen en soms doe ik dat nu ook nog wel. Maar tegelijkertijd vind ik dat Twitter voor veel mensen zo interessant kan zijn, dat ze er iets mee zouden moeten doen. Zie daar, een nieuwe missie van Vivaz is geboren!

Dus mijn antwoord tegenwoordig op soms onzinnige vragen over het nut van Twitter: inderdaad, ik twitter over alles wat mij bezighoudt, tot een bepaalde grens natuurlijk. Omdat het mooie van Twitter juist is dat het gaat om de persoon achter het account. Niet voor niets nemen social media tegenwoordige een enorme vlucht. We willen graag weten met wie we zaken doen, we zoeken vertrouwen bij onze leveranciers door over hen te lezen, met hen te communiceren. Maar bovenal hebben we er schijnbaar behoefte aan contacten te leggen met mensen met dezelfde interesses en, zo blijkt uit bijvoorbeeld #durftevragen, elkaar te helpen zonder dat je elkaar persoonlijk kent. Op naar een betere wereld!

1 Comment

  • Ben het helemaal met je eens. En de “what’s in it for me” generatie moet maar eens gauw transformeren in “what can I do for you” generatie. Ook twitter is een kwestie van Karma, ben je oprecht en stel je je kwestbaar op, dan wordt je inderdaad de persoon achter het account en komen goede en vooral leuke dingen op je pad! en behoefte aan persoonlijk contact is volgens mij de laatste jaren, met alle middelen die er zijn alleen maar groter geworden. Waarom richt je tweets aan volslagen vreemden terwijl je ze op straat zonder groeten voorbij zou lopen! Op naar een socialere wereld!

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.