Vivaz
Wat je aandacht geeft, groeit…

Misschien denk je nu ‘yeah right, Jezus loves you en meer van die shit’. Snap ik, ook ik kom van ver wat betreft dit soort uitspraken. Toch heb ik ervaren dat het klopt.

Als ondernemer hebben we het allemaal wel eens meegemaakt: je maakt je zorgen over je bedrijf. Geen opdracht in het vooruitzicht, rekeningen blijven binnenstromen, je moet eigenlijk investeren in een nieuwe website of laptop.
Je twijfelt, wikt, weegt, piekert totdat… je een knop omzet. Als je dan toch tijd over hebt, kun je net zo goed die studie oppakken, of dat plan waar je al heel lang mee rondloopt, gaan uitwerken. Of je besluit toch maar die club vrijwilligers te helpen, die al eerder om jouw expertise vroeg.

En dan gebeurt het! Zodra je je helemaal overgeeft aan die nieuwe invulling van jouw vrije tijd, komen de opdrachten op je af. Je wordt gewoon gebeld voor die klus die ‘toevallig’ in het verlengde ligt van de studie die je gestart bent. Iemand belt je om te sparren over een onderwerp dat de basis is voor het plan dat je aan het schrijven bent. Je krijgt de kans om je te profileren als de expert die je zo graag wilt zijn, omdat iemand in die vrijwilligersclub helemaal lyrisch over je sprak tijdens een verjaardagsborrel.

En dan… valt alles op z’n plaats.

2 Comments

  • Mooi geschreven. Ik weet dat deze spreuk ook bij iemand anders op een tegeltje aan de muur hangt ;-). Ik hou ‘m ook altijd in m’n achterhoofd. Ik ben alleen bang dat het niet opgaat voor een startende ondernemer die nog naamsbekendheid moet krijgen… jammer haha!

  • Tuurlijk gaat ie voor jou ook op! Het geldt voor alle situaties, privé en zakelijk, op alle niveaus. Je moet je er alleen aan overgeven.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.