Vivaz
What’s in it for me?

Dato, het wasmiddel dat ‘de Grote Vergeler’ doet verschrompelen; King Corn, het brood dat ieder kind zo graag eet dat ie er zelfs voor bij Japie gaat wonen.

In de jaren ’70 wisten we wel wat de doelgroep wilde. En die doelgroep dacht weer dat wij wisten wat goed voor hen was. Dus: zenden was de bom, als je maar zoveel mogelijk in beeld was, kwam het goed met de omzetcijfers.

Er werd vergeleken, ervaringen van buren en vrienden werden uitgewisseld op koffiebezoeken en verjaardagspartijen. En kwam je er niet uit, dan was er altijd nog het advies van de plaatselijke detaillist. Die had immers verstand van zaken, anders had je zo’n winkel niet.
Ook de huisarts, onderwijzer, notaris genoten hoog aanzien. Zij hadden gestudeerd, dus de wijsheid in pacht. Minimaal op hun vakgebied.

Hoe anders is dat anno 2013. Google ‘wasmiddel’ en de tweede (niet gesponsorde) link is van de consumentenbond; 25 wasmiddelen getest. Google ‘brood’ en de eerst link leidt naar het voorlichtingsbureau Brood, met ‘informatie over brood, broodsoorten, voeding, gezonde eten en De Snelle Keuken’.
Voordat je naar een huisarts gaat, heb je tegenwoordig de symptomen al op internet opgezocht en bij online-notaris.nl kun je instructies vinden hoe je zelf een samenlevingscontract samenstelt.

Wil je de aandacht van de tegenwoordig goed geïnformeerde potentiële klant nog naar jouw product of dienst trekken, dan zul je je meer moeten verdiepen in wat hem beweegt, vaak onbewust. Kom je in de buurt van dat onbewuste what’s in it for me, dan kan het zijn dat ze het gedrag gaan vertonen dat je als ondernemer wenst: de aankoop van jouw product of dienst.

Dit vereist meer dan het vervaardigen van een flyer of het aanmaken van een Facebookaccount.

Maar neem je die moeite, dan heb je ook wat.

Vragen of tips? Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.