Vivaz
Als ergens een deur dicht gaat…

Begin mei kwam plotseling een einde aan winkel en galerie Store & More, een pop-up concept in Nijmegen dat ik samen met een compagnon had. De financiële schade viel mee, mijn vertrouwen heeft echter wel een flinke deuk opgelopen. Het is niet niks om te worden opgelicht door iemand die je al jaren 100% vertrouwt.

 

De winkel was een project, gestart in 2016 vanuit een droom van mijn compagnon. Na twee jaar investering van vooral tijd, begon het vanaf januari 2018 te lopen, o.a. door het werk van een Belgische fotograaf. Reden om vooral nog even door te gaan en te kijken hoe het zich ontwikkelde.

Toch kriebelde ondertussen de behoefte om ook die andere richting, waar ik drie jaar geleden een start mee had gemaakt, definitief in te slaan. Inmiddels ervaring opgedaan door meelopen met een ervaren trainer besloot ik in november 2017 een try-out te doen van mijn eigen Heartmath training. Die try-out bevestigde dat dit mijn pad moet zijn en ik werd zo enthousiast dat ik zelfs overwoog om een studie te gaan doen ter verdieping.

 

Begin mei sloeg ik aan het googlen op HBO programma’s op het gebied van psychologie. Op 7 mei ‘klapte’ Store & More’. Enkele dagen later kreeg ik een uitnodiging van een grote zorginstelling in de regio om de Heartmath methode toe te komen lichten.

Een van mijn ‘try-out cursisten’ had zoveel baat gehad bij de training dat ze het aan iedereen vertelde en de wens uitsprak dat haar collega’s ook deze ervaring op zouden kunnen doen. Haar manager en collega’s zagen ook de verschillen en via via kwam de aanbeveling bij de afdeling Human Resource terecht, waar ik de methode mocht komen demonstreren. Het resultaat: Vivaz op de providerlijst van deze zorgorganisatie. Dit betekent dat medewerkers mij mogen inschakelen (met geheel of gedeeltelijke vergoeding door de werkgever) als ze de training willen volgen. Een werkgever dus die snapt dat je beter een paar honderd euro kunt investeren dan wachten tot iemand uitvalt en tientallen duizenden euro’s betalen voor ziekteverzuim en vervanging.

 

Vanaf eind september ga ik bovendien weer een half jaar aan de studie. Ik heb tenslotte 1,5 dag ruimte in de week door het wegvallen van Store & More ;-).

 

Er is een gezegde: Als ergens een deur dichtgaat, gaat elders een deur open. En inderdaad: als ik terugkijk, voel ik vooral dankbaarheid. Het verdriet en de boosheid zijn naar de achtergrond verdwenen; ik voel zelfs wat medelijden voor de persoon die mij de afgelopen twee jaar heeft bedrogen en voorgelogen. Ondernemen is risico lopen en ik realiseer me dat ik er eigenlijk heel goed vanaf ben gekomen en dat ik wel weer enorm veel heb geleerd. Bagage die ik in mijn trainingen stressreductie kan gebruiken om mensen nóg beter te helpen.

8 Comments

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.