Vivaz
Stress van invloed op hartziekten

Stress, angst en depressie vergroten het risico op hart- en vaatziekte‘ aldus Paula Mommersteeg van de Universiteit van Tilburg.

 

De Hartstichting en overheidsorganisatie ZonMw steken samen bijna €100.000 in onderzoek hoe psychologische klachten dit risico beïnvloeden en of hierin een verschil zit tussen mannen en vrouwen. Ondertussen kan het echter geen kwaad om alvast aan de slag te gaan met technieken om stress in de hand te houden en meer veerkracht te kweken, toch?

 

Ruim 30 jaar onderzoek door het Heartmath instituut heeft het effect van hartcoherentietechnieken op psychologische en lichamelijke klachten ruimschoots bewezen. Dit betekent dus dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je stressniveau. Door het regelmatig (2 a 3 keer per dag 5 minuten) toepassen van eenvoudige technieken vergroot je je veerkracht zelfs aanzienlijk binnen een paar weken!

 

Meer veerkracht betekent dat de drempel om ‘over het randje te kukelen, richting burn out’ steeds hoger komt te liggen. Je kunt stress beter hanteren en herstelt sneller, waardoor je beter zorgt voor je fysieke en psychische gezondheid. En wie wil dat nou niet?

Meer weten? Binnenkort starten workshops van een halve dag, om de basistechnieken te leren. Wil je grotere stappen maken, dan is het ook mogelijk een training te volgen, individueel of in groepsverband.

Bel me gerust voor meer informatie.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.