Vivaz
Energie

Het wordt tijd om het roer om te gooien. Niet dat het slecht gaat met je bedrijf, maar je moet met de tijd mee. Er wordt nog steeds kwaliteit geleverd, dat zeker. Het kost echter meer moeite om klanten vast te houden. En jouw ideale potentiële klanten kiezen voor de concurrent. Je bent onrustig, vraagt je af waar je moet beginnen om veranderingen door te voeren. Wel/niet adverteren, wel/niet met social media aan de slag. Segmenteren, differentiëren, of gewoon elimineren. Waar zitten jouw klanten eigenlijk? De medewerkers voelen het, zien het. De drive, het enthousiasme, begint te tanen. Er wordt nog steeds hard gewerkt, maar het is anders.

Voel je ‘m?

Onlangs sprak ik met enkele rotarians uit mijn Rotaryclub over het uitstralen van energie en hoeveel dat doet met de mensen in je omgeving. In eerste instantie werd er nogal lacherig gereageerd. Tot we met concrete voorbeelden kwamen, mijn mede-rotarian met classificatie melkveehouderij (ja, boer) en ik.

In zijn bedrijf wordt regelmatig wichelroede gelopen. Omdat gebleken is dat het nieuw gebouwde deel van zijn stallen boven een waterader zit. Waardoor de melkproductie terugliep naar 50% en koeien ziek werden. Het gaat nu fantastisch met de boer en zijn bedrijf. Omdat hij alles in het werk heeft gesteld om te begrijpen waarom zijn koeien minder produceerden. En er alles aan heeft gedaan om hen gezond te maken. Ondanks sceptici in zijn omgeving.

Of het verhaal van de wateraders klopt? Ik weet het niet. Wel weet ik dat de boer in kwestie erin gelooft en daadwerkelijk verschil ervaart bij zijn koeien.

Geloven in wat je doet is de basis voor een florerend bedrijf. Als je zelf niet gelooft in je bedrijf, dan straal je dat uit. Naar klanten en prospects, maar meer nog naar medewerkers. Onbewust, dat is het gevaarlijke. Het gaat verder dan ‘het goede voorbeeld geven’ het is je totale ziel & zaligheid leggen in wat je doet. Zodat je uitstraalt dat je gelooft in je bedrijf, product, dienst. Kun je dat niet, ga dan op zoek naar waar die drive wel ligt.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.