Vivaz
Balans
Balans
By: Caroline Verhees, Categories: Wat mij bezighoudt, 0 comments

Af en toe heb ik het heel even…dat gevoel van balans. Alles loopt en alles onder controle, tijd voor ontspanning…Die paar minuten per dag ben ik gelukkig, echt gelukkig!

Nu even zonder gekheid: wij vrouwen roepen wel trots dat we alles tegelijk kunnen, maar WILLEN we dat ook? Het liefst zou ik het huishouden bijvoorbeeld volledig aan een ander overlaten; ik vind werkelijk geen enkele huishoudelijke taak ook maar enigszins te doen. Koken vormt een uitzondering, als het maar barbecue of tapas of iets anders eenvoudigs is en er veel mensen komen eten.

Daarbij heb ik de akelige gewoonte iets te vaak ja te roepen tegen allerlei mooie initiatieven die natuurlijk zonder geld gerealiseerd moeten worden. De wereld een stukje beter maken, dat vind ik leuk en ook eigenlijk onlosmakelijk verbonden met ondernemerschap. Het loopt alleen momenteel weer even uit de hand. Beuningen On Ice, hockeyinterland, 7 days of inspiration en dan nog de twee semi-vrijwilligersjobs (lees: tegen zeer lage uurtarieven): stichting Local Heroes en De Maatschappelijke MeerWaarde.

Aan de andere kant krijg ik juist van die projecten ook weer enorm veel energie. Want wat is er nu leuker dan samen iets moois tot stand brengen? En het kan zakelijk ook nog wel eens wat opleveren, uiteindelijk. Kortom: werken vind ik leuk, samenwerken nog leuker, sporten heel fijn en met mijn huispubers optrekken geweldig. Kunnen we het daar niet bij laten? Misschien De Maatschappelijke MeerWaarde uitbreiden met een doelgroep Werkende Moeders Die Full Time Huishoudelijke Hulp Zoeken? Of: is er een politieke partij die hier misschien een leuk breekpunt in ziet? Dan ben ik meteen ook van dat dilemma af, als zwevende kiezer.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.