Vivaz
Een speciaal talent
Een speciaal talent
By: Caroline Verhees, Categories: Wat mij bezighoudt, 0 comments

Vorige week had ik de eer als ‘expert’ aan te schuiven tijdens een ochtendconferentie in de Innovatietoren bij de Floriade. Uitgenodigd door opdrachtgever Dichterbij, waarmee ik in het verleden over hetzelfde onderwerp al eens heb meegedacht. Dichterbij wil kwetsbare burgers een rol geven in maatschappelijke of economische projecten. Samen met de gemeente Gennep organiseerde zij deze bijeenkomst, om kennis te delen en inspiratie op te doen. Tijdens de expertmeeting spraken en discussieerden we over het maken van cross overs tussen leisure, horeca en zorg.

Ik loop warm als het gaat om dit soort initiatieven. Elke organisatie of locatie waar mensen werken die volledig toegewijd hun werk doen, straalt inspiratie en warmte uit. En die toewijding, dat is juist wat deze ‘kwetsbare mensen’, mensen met een beperking, enorm hebben.

We werden omringd met zorg. Vanaf de begeleiding naar de shuttlebus bij de parkeerplaats tot en met het einde van de bijeenkomst, na de lunch. Soepel, geruisloos en volledig volgens de etiquette werden we ontvangen, begeleid naar de lift en ontvingen we een badge en koffie met vlaai, waarna we in de conferentieruimte plaatsnamen. In de pauze werd, eveneens heel smooth, een koffiebuffet de vergaderzaal binnengereden en na afloop werd een heerlijke lunch uitgeserveerd. Waarna ik bij dezelfde gastheren en-vrouwen mijn badge inleverde. Ik werd bedankt voor mijn komst en kreeg een vrolijk cadeautje mee als dank voor mijn aanwezigheid.
Door mensen die net als wij beperkingen hebben, maar dan van het soort waar ze hulp bij nodig hebben (vrij vertaald van Jos Hakkennes van Jobstap, een van de sprekers van die ochtend). Ofwel: door mensen met één speciaal talent; het talent om het mensen naar de zin te maken.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.