Vivaz
Geitenwollen sokken
Geitenwollen sokken
By: Caroline Verhees, Categories: Wat mij bezighoudt, 0 comments

Superfood, yoga, macro-biotisch, ecologisch, biologisch, meditatie…termen die mijn generatie ‘geitenwollen sokken gedoe’ noemt.

 

Zo’n 10 jaar geleden deed ik een meditatieworkshop in Amsterdam. Omdat ik had gelezen dat het meer balans kan geven en ik daar enorm veel behoefte aan had, ging ik over mijn ‘geitenwollensokken-grens’ heen en meldde me aan.

 

De workshop werd gegeven door Marc Teijgeler en terwijl ik naar de locatie liep zag ik Marc voor me: man met baard, steenrode harembroek met versleten t-shirt en misschien ook nog wel een gebreid mutsje of kekke tulband. Zou zich vast ook voorstellen met zijn Baghwan naam (swami Nogwat). Eigenlijk best wel spannend…

 

In de hal werd ik welkom geheten door een jongeman, niet onaantrekkelijk, in spijkerbroek en blouse, op blote voeten. ‘Grappig’ dacht ik ‘ dat Marc ook gewone ‘volgelingen’ heeft.

 

Allemaal de schoenen uit, handdoekje mee en de zaal in om plaats te nemen op een stoel (Een stoel?? Geen matje, meditatiekussen?). Babbel hier, babbel daar, totdat de blonde adonis de zaal binnen komt wandelen en de deur achter de laatste deelnemer sluit. Hij loopt naar een stoel tegenover ons en gaat zitten. ‘Goedemiddag allemaal en welkom. Ik ben Marc Teijgeler, jullie workshopleider.

 

Waarmee ik maar wil zeggen dat ‘terug naar de kern’ geen geitenwollen sokken actie hoeft te zijn…

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.