Vivaz
Meer dan een winkel
Meer dan een winkel
By: Caroline Verhees, Categories: Wat mij bezighoudt, 2 comments

‘Ik heb altijd al een winkel willen hebben’

‘Ik ook’

….

‘Kunnen we dáár dan niet iets mee, in combinatie met events?’

 

Zo ongeveer begon ons idee anderhalf jaar geleden, toen we gezellig zaten te keuvelen in galerie Zeven Zomers van Eelco van Iersel.

 

In de maanden daarna volgde een zoektocht naar een pand. Het liefst in de Hezelstraat of Stikke Hezelstraat natuurlijk. Dé place to be voor nieuwe concepten en alles wat met kunst en design te maken heeft.

Die zoektocht liep spaak. De huurprijzen waren hoog en de panden vaak uitgekleed. Waardoor we eerst duizenden euro’s zouden moeten investeren om überhaupt een fatsoenlijke vloer en wanden te creëren.

Het idee kreeg ondertussen wel steeds meer vorm:

 

Verkoop van art & design van kunstenaars en ontwerpers die nog aan het begin staan. Die het moeilijk vinden om hun doelgroep te vinden, om hun werken te verkopen. Begrijpelijk, want als kunstenaar/ontwerper verkoop je een stukje van jezelf. Geweldig als je werk lovende kritieken krijgt, dramatisch als je tegen dichte deuren aanloopt.

 

Laagdrempelig, toegankelijk voor een breed publiek. Kijken mag.

 

Van alles wat: meubels, schilderijen, foto’s, gebruiksvoorwerpen, sieraden, kleding. Als het maar uniek is.

 

Gecombineerd met lezingen van kunstenaars, mini-exposities, wijnproeverijen en andere kleinschalige events.

 

Eind 2015 besloten we om toch maar eens af te wijken van onze geliefde A-locaties. Een mail naar het vastgoedbedrijf van de Molenpoort leverde direct een enthousiaste reactie op. Twee dagen later legden we ons concept voor en werd ons het pand aangeboden waar we vanaf 13 maart openen.

Aangeboden voor een fractie van de huurprijs, met een opzegtermijn van één maand als een serieuze huurder zich meldt. Daar kunnen we mee leven!

 

Het concept Store & More is realiteit aan het worden. Yvette houdt zich bezig met de contacten met kunstenaars en ontwerpers en de samenstelling van de collectie. Samen zorgen we voor de communicatie en de verkoop en de promotie naar onze beide netwerken. Onze andere werkzaamheden gaan natuurlijk gewoon door, met als flexwerkplek de winkel.

 

Inmiddels is het eerste artikel al geschreven, dankzij Perspodium en loopt de Facebookpagina vol met likes en reacties. De eerste kunstenaars hebben zich al gemeld en het ziet er naar uit dat we half maart kunnen starten met onze pop-up store!

2 Comments

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.